چسب مناسب برای سطوح بسیار سخت
در ادامه می خواهیم به توضیح راجع به چسب سنگ بپردازیم همانطور که می دانید یکی از روشهای اتصال اجسام به یکدیگر چسب بوده که از دیرباز به روشهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه تکنولوژی تولید انواع چسب پیشرفت چشمگیری داشته و فرمول و مواد جدیدی در ساخت آن به کار میرود که ویژگی منحصر به فردی برای چسبهای مختلف به همراه داشته است. چسبها بسته به نوع کاربردشان انواع مختلفی داشته و یکی از انواع پرکاربرد آنها چسب سنگ است. چسب سنگ محصولی است دوجزئی و بر پایه رزینهای اپوکسی یا پلی استر که در تمامی مراحل ساختمان سازی از بتن ریزی اولیه گرفته تا نماکاری کاربرد فراوانی دارد.
مقاومت چسب در برابر وزن و فشار زیاد
لازم است بدانید چسب سنگ برای چسباندن سیمان، بتن، انواع سنگهای مرمر، گرانیت، کوارتز، سنگ مهندسی شده و سرامیک در ابعاد بزرگ به کار رفته و نوع اپوکسی آن از مقاومت بالاتری نسبت به پلی استر برخوردار است. چسب سنگ پلی استر پس از استفاده تغییر بسیار ناچیزی در حجم خود خواهد داشت و به همین دلیل برای پرکردن منافذ گرانیت و قطعات سیمانی و مواردی که نیاز به دقت و ظرافت بالایی دارد به کار میرود.
یکی از مزایای چسب سنگ مقاومت آن در برابر عوامل مخرب و تغییرات آب و هوا مانند سرما و گرما و نفوذ آب بوده و پس از خشک شدن مقاومت خود را در دمای بین صفر تا مثبت شصت درجه سانتیگراد حفظ خواهد کرد. این چسب علاوه بر مقاومت در برابر عوامل محیطی پس از خشک شدن در مقابل انواع حلالهای شیمیایی مانند اسیدها، گازوئیل، نفت، گاز و روغنها نیز مقاومت بسیار بالایی دارد
چسب سنگ در هر دمایی بلافاصله پس از استفاده خشک شده و استحکام آن پس از خشک شدن چندین برابر میشود. ناگفته نماند که این چسب از قابلیت تراشکاری و سابپذیری هم برخوردار است .به این ترتیب پس از خشک شدن میتوان آن را به شکل دلخواه درآورد.
کاربرد چسب سنگ
همانطور که میدانید عمدهترین کاربرد این چسب برای چسباندن سنگ است اما علاوه بر آن موارد مصرف دیگری نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.
۱-نصب کاشی، سرامیک و قطعات سفالی
۲-اتصال آجر روی رمپ
۳-اتصال انواع فولاد به بتن
۴-چسباندن قطعات پیش ساخته بتنی
۵-مناسب برای اتصال انواع سنگ به سطوح عایق حرارتی فایبرگلاس
روش استفاده از چسب سنگ
چسب سنگ دوجزئی بوده و در بسته بندیهای تیوپی وسطلی موجود است. هاردنر یا سخت کننده مهمترین عامل در کیفیت چسب سنگ بوده و همان طور که از اسم آن مشخص است باعث محکم شدن چسب میشود. قبل از هرچیزی این نکته را درنظر داشته باشید که محل کار تهویه مناسب داشته باشد تا گازهای ناشی از کار با چسب برای شما مشکلی ایجاد نکند. هنگام استفاده از چسب سنگ اولین کاری که باید انجام داد آمادهسازی سطح موردنظر است برای این منظور ابتدا باید سطح مورد نظر را از هرگونه آلودگی، گرد و غبار و هر عاملی که باعث کاهش قدرت چسبندگی چسب میشود پاک کنید.
سطوح سیمانی را باید قبل از شروع کار چند بار مرطوب کرد. هم چنین سطوح گچی را 24 ساعت قبل از شروع کار با پرایمر بپوشانید. برای استفاده از چسب روی کاشی باید با استفاده از تیشه روی سطح ناهمواری ایجاد کنید.
پس از آمادهسازی سطح چسب را داخل میکسر کاملا مخلوط کنید. هاردنر یا سخت کننده را باید یک ربع قبل از شروع کار به مواد اضافه کرد. مقدار هاردنر یک درصد حجم چسب است.اکنون چسب آماده استفاده است. سطح موردنظر را با استفاده از فرچه کاملا با چسب بپوشانید و سپس سنگها را به آرامی روی سطح بچسبانید. پس از چسباندن سنگها به مدت 10 الی 15 دقیقه فرصت جا به جایی آنها را خواهید داشت. برای محکم کاری میتوانید با چکش پلاستیکی روی سنگها ضربه بزنید تا کاملا به سطح بچسبد.توجه داشته باشید که تاریخ انقضا چسبها نرسیده باشد چون بعد از مدتی سنگها حالت چسبندگی خود را از دست می دهد.
:: بازدید از این مطلب : 190
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0